Druhy čaje

Čaje můžeme rozlišovat podle mnoha hledisek. Především podle země a oblasti pěstování, způsobu zpracování, způsobu sběru, doby sklizně a kvality.

Sorty čajů podle způsobu zpracování ("barvy"):
Druhy čajů podle oblasti pěstování:
    »Čína Yunnan, Qi Men, Zhu Cha, Long Jing ...
    Indie Darjeeling, Assam, Sikkim, Nilgri
    Japonsko Sencha, Matcha, Bancha ...
    Cejlon Kandy, Nuwara Eliya, ...
    ostatní asijské země Thajsko, Nepál, Indonésie, ...
    »africké země Keňa, Malawi, ...

Čajové směsi a čaje ovoněné

Označení kvality čajů (SFTGFOP atd.)

 


Obsah

Čaj jako nápoj
Označení kvality čaje
Příprava čaje
Historie čaje

Pražský čajovník


© Honza Kulveit 1998,1999
Počítadlo